Leven met verlies
Werk maken van Rouwverwerking
Niemand ontkomt aan verlies. Vroeg of laat word je er onherroepelijk mee geconfronteerd.
- Een geliefde naaste overlijdt, plotseling of na een ziekbed
- Je levenspartner kiest ervoor een andere weg te gaan en wil scheiden
- Je krijgt een ongeluk en raakt lichamelijk beperkt
- Je verliest je baan en vraagt je af: wat nu?
Je weg vinden in je rouwproces
Wie gevoelig verlies lijdt, wordt bepaald bij de kern van zijn bestaan en de zin van zijn leven. Of je wilt of niet je moet een rouwproces door. Voor het inrichten hiervan is geen kant en klaar recept. Je moet je eigen weg zien te vinden. Dat kost tijd en moeite. Ook is het vaak een eenzaam proces.
Waar jij je verlamd weet door wat je overkwam, pakken mensen om je heen de draad van het alledaagse leven al gauw weer op. Ook jij kunt niet bij de pakken neer blijven zitten, je moet bijvoorbeeld weer aan het werk. Al snel kan het voor de buitenwereld lijken dat het goed met je gaat. Maar in jouw werkelijkheid ga jij je meer en meer realiseren dat jij inteert op je reserves. Je woont jezelf als het ware uit, zozeer dat zelfs een burn-out dreigt.
Niet overleven, maar leven
Je voelt en weet: als ik mijn grenzen niet leer respecteren, ga ik er onderdoor. Dat wil je niet. Je wilt niet overleven, maar leven!
Als professional én ervaringsdeskundige help ik je graag om je verlies te verwerken. Ik ben coach rouwverwerking, geen rouwtherapeut. Het verschil? Een therapeut stelt een diagnose en stelt op grond daarvan een behandeling (rouwtherapie) voor. Omdat ik verdriet en (onverwerkte) rouw niet zie als een vorm van ziek-zijn, kies ik voor een andere benadering.
Massier Coaching: jouw klankbord en spiegel
Door jouw klankbord en spiegel spiegel te zijn, help ik je om over je verlies te praten. Zodat jij vervolgens met respect en acceptatie voor wat onomkeerbaar deel van jou en jouw leven uitmaakt je levensweg kunt vervolgen.
Ervaren en goed opgeleid
Uiteraard heb ik de nodige opleiding en training gehad om te leren. Maar meer nog dan dat vormde het leven zelf mijn leerschool in het omgaan met gevoelig geleden verlies. Want ook ik leed pijnlijk verlies… en heb -na de nodige worsteling- ervaren dat het kan: voorbij komen aan de ‘overleef-stand’ om weer voluit te genieten in de ‘leef-stand’.
Wil je meer over mij weten? Kijk dan op https://www.massiercoaching.nl/johan-massier/.
Elk traject is maatwerk
Na de intake wordt een traject op maat ingericht en een inschatting gemaakt van het aantal sessies (3, 5 of 7). Deze worden in principe eens in de twee à drie weken gehouden. Elke sessie duurt 1½ à 2 uur.
Wanneer je fysieke conditie het toelaat en het weer meewerkt, wandel ik graag met je. In mijn blog https://www.massiercoaching.nl/wandelcoaching-2/ beschrijf ik waarom ik dit graag doe.
Online coaching in tijden van corona
Massier – Coaching biedt ook de mogelijkheid tot online coaching. Online coaching kan een goed alternatief voor traditionele één-op-één coaching zijn. Juist nu we tijdelijk direct contact met andere mensen beter even kunnen mijden om te voorkomen dat we deze ander besmetten of zelf besmet raken. Met behulp van online coaching kunnen lopende coachtrajecten worden voortgezet en afgerond. Maar ook nieuwe trajecten kunnen zo worden opgestart.
Juist nu je gedwongen bent om persoonlijk contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden, kan het gevoel er alleen voor te staan en de ervaring van eenzaamheid je aanvliegen en beklemmen. Onderzoek dan of het je kan helpen om het vraagstuk – dat je misschien al langer bezighoudt – eens bespreekbaar te maken met een coach. Wellicht geeft dit lucht en helpt dit je verder.
Wat is online coaching?
Bij online coaching – ook wel e-coaching genoemd – verloopt de communicatie via de computer of de telefoon. Je bent weliswaar niet fysiek in dezelfde ruimte, maar voert toch samen een gesprek. Het is soms even wennen, maar al snel voelt het vertrouwd om via een videochat met elkaar van gedachten te wisselen.
De ervaring leert dat het voeren van een videochat best intensief is. Het verdient wel aanbeveling om je voor een dergelijk gesprek even terug te trekken in een ruimte waarin je niet wordt afgeleid.
Kennismaking?
Ik help je graag bij het vinden van jouw weg. De eerste intake vindt in eerste instantie telefonisch plaats. Dit intakegesprek krijg je cadeau.